Η Αμμουδάρα είναι μία μικρή παραθεριστική περιοχή του νομού Ηρακλείου, όπου βρίσκεται η δεύτερη μεγαλύτερη αμμώδη παραλία της Κρήτης. Κατά μήκος του κεντρικού της δρόμου του χωριού θα βρείτε πλήθος από καταστήματα με σουβενίρ, σούπερ μάρκετ, μπαρ, νυχτερινά κέντρα διασκέδασης και εστιατόρια.

Η περιοχή συνδέεται με το Ηράκλειο με τακτική συγκοινωνία, μέσω αστικού λεωφορείου, ενώ η χρονική διάρκεια της διαδρομής είναι μόλις λίγα λεπτά. Στην πόλη του Ηρακλείου, που αποτελεί το σημείο εστίασης του τουρισμού και του εμπορίου ολόκληρου του νησιού, βρίσκεται ακόμα το λιμάνι και το διεθνές αεροδρόμιο. Με συνολικό πληθυσμό που αγγίζει τους 141.000 κατοίκους, το Ηράκλειο δεν είναι μόνο η μεγαλύτερη πόλη του νησιού, αλλά και η πέμπτη μεγαλύτερη στην Ελλάδα.

Πολύ κοντά, θα βρείτε τη μικρή πόλη του Γαζίου με το αρχαιολογικό μουσείο, τα καταστήματα, τα μπαρ και τα εστιατόρια, τον αρχαιολογικό χώρο Τυλίσου, το κρητικό χωριό Ρογδιά, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, καθώς και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας.
Οι αποστάσεις των βασικότερων σημείων ενδιαφέροντος από το ξενοδοχείο έχουν ως εξής: